samedi 21 février 2015

RussiaToday.Ro şi românii uitaţi: Jean Pârvulesco. [Bucarest, 28 février/1 mars]

 
 
 
 
 
http://openrevolt.info/2015/03/08/jean-parvulesco-symposium/
 

 
RussiaToday.Ro organizează la Bucureşti colocviul Jean Pârvulesco, dedicat personalităţii şi operei marelui filozof mistic român. Manifestarea va avea loc în zilele de 28 februarie şi 1 martie, în aula Bibliotecii Centrale Universitare.
Vor participa: Constantin Pârvulesco (Italia), Stanislas Pârvulesco (Franţa), Laurent James (Franţa), Arnaud de l’Estoile (Franţa), Alex Wyeth (Elveţia), Claudio Mutti (Italia), Daria Dughina (Rusia) şi Alexandr Dughin (Rusia) – via Skype
Moderatorii colocviului vor fi: dr. Vlad Sauciuc, Dragoş Dumitriu, Dan Muşetoiu
Despre participanţi:
 
Constantin Parvulescu
 
Constantin Parvulesco este fiul lui Jean Parvulesco şi al Contesei Véronique Sénac de Meilhan, născut la Madrid pe data de  10 mai 1960.
A urmat Şcoala de Cadeţi din Sorèze, unde a obţinut o specializare militară ca paraşutist în trupe de comando, apoi a lucrat ca analist militar la statul major al Primului Corp de Armată din Baden-Baden.
A studiat ştiinţele religioase  la Şcoala practică de înalte studii de la Sorbona, Paris şi a obţinut un master în comunicare la Ircom, în Angers (Universitatea Catolică).
Este scriitor, istoric, reporter special, fotograf şi conferenţiar. A susţinut cronicile «  Arta de a trăi  » şi «  Istorie şi Orologii» în mai multe reviste din Franţa, Elveţia şi Luxemburg.
A publicat 52 de cărţi, printre care  : Transsiberianul, Orient Express, Cafenele literare, Sumo, Geisha, Samurai şi Kamikaze, Messerschmitt, Porsche, Gondolele, Zei şi Trabucuri, Beretta  92, Motocicleţe ruseşti, Ceasuri militare, Secretul Apărării, Paraşutiştii, etc…
A condus o delegaţie a ordinului de Malta în România, în timpul revoluţiei din 1989.
Ca reporter special, a traversat Europa şi Rusia de la Paris la Novossibirsk şi a mers pe urmele lui Che de la Buenos Aires prin Anzi până la Machu-Pichu şi Lima via Valparaiso.
A participat la expediţii etno-arheologice în Honduras şi Nicaragua. Constantin Parvulesco este Ambasador al Regatului Araucaniei şi Patagoniei, fiind înnobilat duce de Villarica de către ASR prinţul Araucaniei & Patagoniei.
Este, de asemenea, Comandor de Paris al Ordinului Militar şi Ospitalier Sfântul Lazăr de Ierusalim, Baliv Mare Cruce al Ordinului Nobil Regal Steaua Sudului, decorat cu Marea Cruce de Onoare de San Téotonio, Comandor al ordinului Coroana de Oţel şi  Cavaler al Ordinului Vulturului din Georgia.
 
Stanislas Parvulesco
 
Născut în anul 1995, tânărul Stanislas Parvulesco este fiul lui Constantin Parvulesco şi nepot direct al lui Jean Parvulesco.
Înrudit prin strămoşii mamei sale cu principalele Case Regale ale Europei, inclusiv cu Regele Mihai I al României şi cu Regina Ana, Stanislas Parvulesco a fost desemnat, de către un Consiliu de Regenţă, în data de 22 iunie 2014, ca Rege al Araucaniei şi Patagoniei, o micronaţiune aflată în America de Sud.
A.S.R. Stanislas I conduce mai multe Organizaţii Non-Guvernamentale cu reprezentare internaţională.
 
Laurent James
 
Născut la Saint-Priest (Lyon, Franţa) în 1970, Laurent James este un scriitor, activist şi ezoterist francez.
După ce a locuit în Grenoble, Nisa, Newcastle-upon-Tyne şi Dresda, s-a stabilit în Marsilia, în anul 2000. A scris numeroase articole despre Louis-Ferdinand Céline, Don Quijote sau Arthur Rimbaud. A prezis tragedia din 11 Septembrie în textul său «  Marsilia este America  », în care arată cum stilul de viaţă al americanilor este opus din toate punctele de vedere misticii mediteraneene.
A participat cu texte în lucrări colective, publicate între anii 2002 şi 2004, la edituri precum l’Age d’Homme, Rocher şi Fayard/Mille et une Nuits.
A creat o serie de spectacole bazate pe punerea în scenă a unor texte de mare actualitate, aparţinând lui Jean-Louis Costes, Marc-Edouard Nabe, Roger Gilbert-Lecomte, Lucien Rebatet. Cinci reprezentaţii ale acestora au avut loc la Teatrul Main d’Or din Paris.
A înfiinţat mişcarea Parusia pe 22 iulie 2008, în naosul bisericii Sfântul Maximin (din provincia Var), cu prilejul procesiunii moaştelor Sfintei Maria Magdalena. Parusia se înscrie deopotrivă în rândul mişcărilor artistice, spirituale şi metapolitice. Mişcarea are drept instrumente de comunicare un sit internet şi un blog, şi realizează o serie de evenimente, cu ocazia fiecărei aniversări a creării sale, cum ar fi, de pildă, lectura integrală a textului «  Cea care plânge  » (de Léon Bloy) în altarul catedralei Notre-Dame din Salette, sau a «  Epocii lui Christos  » (de Nabe) pe muntele Sainte-Baume.
Laurent James a susţinut numeroase conferinţe publice sau pe internet, având drept subiecte principale ezoterismul revoluţionar, bazele şi perspectivele Regatului Eurasiei, sau legăturile dintre Apocalipsa după Ioan şi Tarotul de Marsilia. În octombrie 2011 a participat la congresul «  Against Post-Modern World  » organizat la Moscova de metafizicianul tradiţionalist Alexandre Dughin, după care a susţinut două conferinţe alături de acesta şi de  Alain de Benoist la Paris şi Londra. A organizat Întâlnirile Eurasiatice la Bruxelles în septembrie 2013, împreună cu Constantin Parvulesco şi Robert Steuckers, eveniment la care a luat parte în direct, de la Moscova, prin internet, şi Alexandre Dughin.
Un interviu cu Laurent James a fost publicat în 2013 într-o lucrare colectivă, la editura Alexipharmaque.
Pe 22 iunie 2014, Laurent James a participat la ceremonia de încoronare a Alteţei Sale Regale Stanislas I, Rege al Araucaniei şi Patagoniei (la Tourtoirac, Franţa). Cu acest prilej, a fost investit cu funcţia de Consilier cultural al Ministrului Afacerilor Externe şi al Cultelor al Regatului.Începând cu ianuarie 2014, Laurent James a susţinut o serie de conferinţe la Rennes-le-Château, în care propune o interpretare a istoriei Franţei bazată pe gândirea lui Claude Grasset d’Orcet şi a lui Jean Parvulesco.
 
Arnaud de l’Estoile
 
Arnaud de l’Estoile este istoric şi scriitor, membru al Societăţii Oamenilor de Litere din Franţa. Născut în anul 1966, a urmat studii universitare la Sorbona şi la  Conservatorul Naţional de arte şi meserii din Paris. S-a specializat în studiul ezoterismului şi al ştiinţelor oculte.
Din acest motiv, cercetările sale au fost orientate atât către teorie (baze, curente şi mari figuri, istoria secretă, etc.), cât şi spre practică (magie, alchimie, kabbală, etc.).
A publicat la editura Pardès biografiile principalilor ocultişti din a doua jumătate a secolului XIXe siècle  : Stanislas de Guaita, Papus, Péladan şi Éliphas Lévi.
Cea de-a cincea lucrare a sa, Adevăratul secret al regilor Franţei, este o analiză a culiselor esoterice ale operelor lui Maurice Leblanc, autorul personajului  Arsène Lupin.
Este, de asemenea, autorul primei biografii a lui Pierre Plantard de Saint-Clair, fostul Mare Maestru al Prioratului de Sion.
 
Alex Wyeth
 
Născut la Lausanne pe 3 februarie 1971, Alex Wyeth a urmat un masterat în drept la Universitatea din Geneva, după care s-a înscris la facultatea de litere pentru a studia metafizica medievală şi filosofia politică. După efectuarea unui stagiu de doi ani într-un cabinet de avocatură, se dedică picturii, dar în acelaşi timp îşi înfiinţează propria firmă de consultanţă în domeniul proprietăţii intelectuale. Este membru activ al mai multor asociaţii profesionale, conducând o uniune a avocaţilor şi juriştilor de afaceri din Elveţia.
Pasionat din adolescenţă de filosofie şi ezoterism, Alex Wyeth va fi iniţiat mai întâi în diferite şcoli şi tradiţii orientale, îndeosebi în budismul zen şi teravada, advaita vedanta şi tantrismul kaula. După ce şi-a completat parcursul iniţiatic şi a primit calificările necesare pentru a putea forma, la rândul său, noi adepţi, a simţit nevoia de a redescoperi tradiţia spirituală  europeană, implicându-se activ în diferite curente, mai ales în cel cavaleresc, în mistica renană şi carmelitană, iluminismul francez şi magia ceremonială. Deşi în aparenţă foarte eclectică, această abordare urmăreşte a fi, mai întâi de toate, tehnică şi operativă, în continuarea liniei spirituale care a stat la baza lucrărilor Grupului UR, din care a făcut parte în anii 1920 şi Julius Evola. Tot din dorinţa de a aprofunda calea urmată de Julius Evola, atât pe latura ei iniţiatică cât şi pe cea metapolitică, Alex Wyeth a studiat operele lui Jean Parvulesco şi  Alexandr Dughin, urmaşii contemporani ai acestuia.
 
Claudio Mutti
 
Licenţiat în 1970 cu o teză despre influenţa limbii române asupra limbii maghiare, Claudio Mutti a lucrat ca cercetător la Institutul de Filologie Ugrofinică al Universităţii din Bologna (1970-1974) şi apoi a fost titular al unei catedre la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti (1979).
A publicat (în Italia, România, Ungaria, Germania, Franţa) numeroase cărţi despre zona carpato-danubiană, atât din punct de vedere istoric («  A oriente di Roma e di Berlino  », Effepi, Genova 2003), cât şi etnografic («  Miti, fiabe e leggende della Transilvania  », Newton Compton 1996; «  Storie e leggende della Transilvania  », Oscar Mondadori, Milano 1997; etc.) şi cultural («  Mircea Eliade şi Garda de Fier  », Puncte Cardinale, Sibiu 1995; «  Penele Arhanghelului  », Anastasia, Bucureşti 1997; «  Mircea Eliade, Legiunea şi noua inchiziţie  », Vremea, Bucureşti 2001; «  Guénon în România  », Vremea, Bucureşti 2003; etc.).
În prezent este profesor de latină şi greacă la un liceu umanist din Parma.
 
Intrarea este liberă între orele 10.00 şi 15.00. Pentru detalii, scrieţi-ne la adresa: colocviu@russiatoday.ro
 
Bucarest, 28 février/1 mars

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire